Monday, July 19, 2010

Hea koer Mia

Mia esimene etteaste ametlikus võistlusklassis toimus aastast aastasse hea kohtunike valikuga hiilanud Haapsalu näitusel, täpselt aasta tagasi samas kohas sai ka Mia kasvataja Leaga esmane tutvus tehtud. Seega ei mingit kahtlust, millises kohas teha Mia esimene juuniorklassi etteaste. Vanust Mial praeguseks hetkeks 9,5 kuud, selline kutsikaohtu juunior siis. Kohtunikuks oli beauceronide kasvataja Jan De Gids, väga mõnusa olekuga kohtunik, igati sobilik noorele koerale esmaseks näitusekogemuseks.
Mia kirjeldus:
Nice type, nice head, good ears, nice eyes, scissor bite, misses 3xP2 and 2xP1, well angulated in front and rear, typical construction of rear, good tail, v.nice movement, because of the theeth good.
Olen tulemusega rahul, nagu ma juba varemgi olen kahtlustanud, on tegu igati kena oma tõu esindajaga ja seda tõdes ka kohtunik. Mia esines üllatavalt hästi, näitusetrenni pole me vahepeal üldse teinud, liikumine tuleb loomulikust intelligentsist välja, et seismine on preemiat toov tegevus, tuletasime meelde näituse-eelsel päeval. Ja tegelikult jäi ju kohtunikul veel mõni olematu hammas kahe silma vahele ka :-) Händleri veider riietus juuresoleval pildil tuleneb tihedast päevaplaanist, 2 korda sai käidud näituse ringis, 3 korda agilityplatsil ja kostüümi vahetada igakord ei jõudnud, aga see-eest oli väga hea ja mugav agility riietes näituse ringis joosta.

3 comments:

  1. Kuhu need hambad siis kadusid? Kodune vägivald ;) või ongi kohe hambutusele kalduv tõug?

    ReplyDelete
  2. Jah, pürr ongi hambutusele kalduv tõug. Ei taha sellele kitsale rebasekoonule hambad hästi ära mahtuda.

    ReplyDelete
  3. Mia nii tubli :) Ja teie saite ikka oma kirjelduse lugeda :) meil on aga peaaegu nähtamatu, sest sekretäri käekiri oli väga kerge, et koopialehele jätta mingeid jäljed.

    ReplyDelete