Wednesday, July 28, 2010

Jäljel

Juba mõnda aega oli mul meeles mõlkunud mõte, et võiks Mia ninale tööd anda ja proovida jäljetrenni teha. Nii me eile sattusimegi Rahula maneezi tagusele põllule, kuhu olid kogunenunud mitmed saksa lambakoerad. Treener Meeli juhendamisel trampisin maha oma esimese jälje- algajatel on selleks meeer x meeter ruut, külvasin sinna toidupalasid ja peale väikest ooteaega, mis oli vajalik selleks, et lõhn vajuks nö.alla, sai asuda proovima. Esialgu ilmselt häirisid Miat pisut inimesed, kes ligiduses olid, aga siis läks toidu otsimine juba väga ludinal. Ja teine ruut läks hiljem juba väga hästi. Ette rutates olgu öeldud, et ka tänase hommikusöögi said nii Setu kui Mia jälje pealt, kasutasin selleks suvilanaabri tallamata muru, juhul kui naaber peaks suvilasse saabuma, siis ta ilmselt arvab, et 2 ufot on maandudnud tema maja ette :-)
Igal juhul oli see ninategevus väga innustav ja uhkusega võin ka öelda, et asjaolule, et toit leidub ainult seal, kus inimjalad on tatsunud, sai Mia kohe pihta, nagu ruudust välja eksis, pöördus ka kohe tagasi. Kuuldavasti varsti kehtima hakkavad IPO eeskirjad lubavad teha ka ainult üht osa- näiteks jälge- nii võib veel Miat IPO koer tulla, üheosaline IPO koer siis :-)

4 comments:

  1. Väga lahe :D! Miast kasvab tõeline multitalent! Mis spordialad tal veel läbi proovimata on? Varsti tuleb talv ja siis saab ka rakendisporti näiteks harrastada ;)

    ReplyDelete
  2. Hienoa Mia! Ursus-isä on samanlainen sen suhteen, että jos on paljon uusia ihmisiä tms ja odotellaan treenien alkua/kuunneellaan ohjeita ollen tekemättä mitään se ottaa häiriötä ulkopuolisista asioista, mutta kun aletaan itse treeneihin ja hommiin sitä ei enää haittaa vaikka maapallo räjähtäisi vaan keskittyy vain siihen mitä ollaan tekemässä. Asia kuuluu kaiketi pyreneesien reaktioherkkyyteen ja varautuneisuuteen. Ranskassa IPO koirina pyreneesejä onkin, koska ainoa virallinen koe ja tapa saada siellä pyreneesistä muotovalio on suorittaa IPO-koe:D

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Kati ymärtää viroa noin huvin :-)

    ReplyDelete