Monday, April 18, 2011

Debüüt A0-s

Veebruaris jäi meil plaanitud osalemine hüpperajal alanud jooksuaja tõttu ära, nüüd avanes siis uus võimalus. Arvestades kui kontaktivabaks muutus Mia Jaakko trennis kui oli vaja stardis püsida, siis ei olnud midagi kerget loota. Mõtlesin välja tegevusplaani- võtsin Mial rihma ära ja viisin ta käskluse all starti, õnneks see toimis väga hästi ja nii ei olnud mingeid probleeme keskendumisega. Jooksime raja läbi, Mia ei lülitanud küll just sisse oma kiireimat käiku, aga väga hull ka ei olnud, lihtsal tunnelite- tõkete jooksurajal tuli kiiruseks 4,96 m/s! Video peal ei paista sellist kiirust küll kusagilt. Tihedas konkurentsis saavutasime 4.koha, esikohale kaotus 0,34s ja kolmandale 0,07s! Olen Miaga väga rahul :-)

Järgmisel päeval kohtunik Lena Dimitritsenko käe all treenides mainis koolitaja, et Mia kiirus oli trennis tunduvalt parem, võistlusrajal ta lihtsalt keksis nii nagu poleks kindel, kuhu minna. Ühtlasi loeti ka koerajuhile sõnad peale, et mingi elementaarne koordinatsioon tuleb endale kuidagi siiski tekitada, lohtuseks öeldi, et ega autot ka ei hakata juhtima kohe kiirusel 100km. tunnis. Aga Mia on tubli, enesekindlus kasvab, kitsukeses hallis võistluse pealtvaatajate vahel tulid kodused trikid välja ning samuti kohale jäämine inimeste vahel.
Aitäh Liviale video eest. 

2 comments:

  1. Keksides ja mitte just kõige kiirema käiguga joosta 4,96 m/s - pole paha :D. Ootan põnevusega viienda käiguga sooritatud etteasteid :)

    ReplyDelete
  2. Täna avastasin hea meetodi kiiruse tõstmiseks- 3 tunnelit ja siis heitsin lendava taldriku- tundus, et Miale kasvasid tiivad selga, et taldrikule järgi lennata :-)
    Enne harjutasime tunnelirada ja see oli ikka ettevaatlikult joostud, teine katse küll kiirem kui esimene, aga siiski.

    ReplyDelete