Saturday, April 2, 2011

Mia 1,5 aastat vana!

Pean oma häbiks tunnistama, et unustasin Mia tähtpäeva täiesti ära- nimelt sai Mia 30.märtsil poolteist aastast vanaks. Täiesti koer juba, ei saa midagi öelda. Agilitykoera jaoks võiks olla 1,5 aastat vägagi oluline number, sest alates sellest vanusest on lubatud osaleda ametlikel võistlustel.
Meist on aga ametlikud võistlused kaugemal kui kuu- pidasin siinkohal silmas kollast kera taevas, mitte maikuud mis teab mis kaugel enam polegi.
Ei oska isegi prognoosida, kui kaua võib minna aega kontaktpindade õppimisega. Eelmisel nädalavahetusel oli meil täiest ajalooline päev- Mia läbis esimest korda poomi, mõistagi mitte päris kõrgusel, vaid madalamat. Õnneks on meie hallis võimalus kasutada poomi, mida saab allapoole lasta.  Katsed olid ilusad, aga selge on see, et meeletu hulk tööd ootab ees. Slaalomi õppimine püstkoja meetodil, kus pulgad moodustavad püstkoja sarnase koridori, mis sunnib koera pead alla suruma ja nö. sukelduma pulkade alla, läheb meil päris edukalt. Viimane katsetus oli peaaegu kokkulükatud pulkadega ja väga ilus ning samuti kiire. Selle üle on küll väga hea meel, sest meil on olnud ka mitu tagasilööki, kus Mia peale ülesande raskemaks tegemist muutub väga aeglaseks ja ebakindlaks.
SK-s on meil väiksed edusammud olemas, surnud seisust sai üle liikumiselt seisma jäämine, kõrvalkõnni ajal kipub Mia pisut ette tormama, seda asja oleks vaja targetiga parandada.  Kõige suurem vaenlane meie treeningutele ongi aja puudumine :-( 

4 comments:

  1. Palju õnne Miale:)!
    See püstkoja stiilis channel on väga lahe, tean, et ka Minku kasvataja kasutab seda ja tulemused on väga head. Aga kas sa oled avastanud mingi viisi, kuidas seda teha ka siseruumides või treenid seda ainult väljas?Või annab TAKO channelil pulki ka sissepoole kaldu keerata, need ei kuku keset jooksu alla? Kui kaua Mial on umbes läinud peaaegu kokkulükatud pulkadeni jõudmiseks?

    ReplyDelete
  2. Tako slaalomit annab panna püstkojaks,nagu ilmselt ka Tuhala oma. Suvel üritasin õues pulki maasse lükata, aga see oli ikka väga ebamugav ja ei tulnud meil harjutamisest midagi välja. Treeninud oleme umbes sügisest saadik ja tegelikult häbitult vähe.Ja kindlasti on hulk tagasilööke veel ees, näiteks maiusekausi kaotamine slaalomi lõpust, siiani on Mia seda isikliku solvanguna võtnud :-)

    ReplyDelete
  3. Äkki on siis TAKO channel vähemkasutatud ja pulgad püsivad keerates kõvemini asendis. Tuhala oma on nii palju krutitud, et ei saa väga nurga alla kallutada pulkasid, kukuvad siis kõmaki alla kui koer vastu läheb, millest pole hullu kui kalle on väljapoole, aga kui oleks püstkoja stiilis, siis kukuks koerale pähe :D
    Igatahes põnev, et selle meetodi valisite ja ootan huviga, et ükskord oma silmaga näeks Mis sooritustehnikat;)

    ReplyDelete
  4. Eks näis, ise ootan ka huviga, mis välja tuleb, tänane tegime teist korda peaaegu kokku lükatud pulkadega, seekord täispikka slaalomit ja jällegi tuli väga hästi välja :-)

    ReplyDelete