Friday, December 11, 2009

Mia esimene nädal kodus- 10 nädalat vana



Mia on esimene nädal uues kodus on mööda saanud, pisike muutub iga päevaga üha uljamaks, jooksuringid toas lähevad üha pikemaks ja onu Setu kõhu alt enam tissi ei otsita. Täna külastasime loomakliinikut, kus saime esimese vaktsineerimise.
Saime teada ka Mia täpse kaalu, 3,2 kg kaalub meie väike sirts. Miale oli see juba teine kliiniku külastus, Soomes tehti kutsikatele enne loovutust arstlik kontroll ja ka silmauuring, kõik oli korras!
Mia on endale valinud ka oma inimese ja selleks on minu tütar Kristel, kaotasin oma positsioonid kui tulime kutsikaga Soomest koju, teel oli kutsikas Kristeli süles ja nii ta läks. Lisaks jäi Kristel haigeks ja tal õnnestus terve nädal koolist puududa ja kodus kutsikat poputada. Kutsikas talus reisi väga hästi, kui kenneli koduõuest välja sõitsime, siis ta küll mõned minutit niutsus, aga see läks ruttu üle.
Päris koju jõudsime sügavas öös ja paraku tuleb tõdeda, et Mia sai ööseks kaissu võetud. Praeguseks on Mia voodis magamise lõpetanud, sest ühel pikakarvalisel pürenee lambakoeral on lihtsalt palav seal olla. Meie kasvatajagi õpetas, et kui soovid koerast voodis lahti saada, siis võta ta teki alla ning peni lahkub vabatahtlikult.
Mia on väga tubli tüdruk puhtust hoidma, kui ainult on võimalik teda õue viia piisavalt sageli, siis Mia kohe ka oma hädad ära teeb, suurepärane kodune kasvatus Lea poolt!
Meie hoovis käimine on Miale paras katsumus, pürenekale kohaselt on ta väga ettevaatlik ja igale kostvale haugatusele või muule häälele ta ka reageerib, joostes kohe välisukse taha. Samas kui aru saab, et midagi hullu ei juhtunud, siis kohe jälle taastub. Eks see on meie esimene ülesanne jagu saada `´hoovikoletisest``.
Pürenee lambakoera kutsikas ei torma ka võõrastele kohe vastu, ämma peale haukus päris pikalt, räägitakse ju, et nad olla targad koerad :-). Kui külaline oskab mõistlikult käituda, ei tee kutsikast näiliselt väljagi, siis varsti on Mia kohal asja uurimas. Kasvame edasi ja uurime maailma meie ümber- nii palju kui meil seda praegu võimalik teha on.

1 comment:

  1. Uskumatult nunnu ja samas naljaka näoga kutsikas. Minul tõmbas küll suu kõrvuni juba ainuüksi fotosid nähes :).

    ReplyDelete