Tuesday, August 23, 2011

Mia Riias

Sai endaga kõvasti võideldud, kas Riiga sõita või mitte, kuna aga lisaboonuseks oli A0 kaks hüpperada, siis sai end siiski kirja pandud. Miale Riia võistluspaik ei meeldinud kohe algusest saadik, arvan teadvat ka põhjust, milleks üks väga napakas vahejuhtum Tako halli juures. Ühel õhtul läksin vetsu ja Mia ootas mind flexi otsas väljas- samal hetkel hakati kõrval olevas kuuris midagi kolistama, mille peale Mia ehmus ja kuna ta oli rihma otsas, ei saanud ta ka kolinast eemalduda, paraku töömeestele valmistas koera kimbatus nalja ja nende vali naer ilmselt ehmatas koera veelgi rohkem. Siis ei osanud ma sellele vahejuhtumile suuremat tähelepanu pöörata.  Nüüd aga oli Riia mõnusal metsas asuval agilityplatsil täpselt samasugune sinine vets, nagu Mia seda nägi, lukustus t akohe. Kõrval asuval platsil  harjutustõkete juures oli olukord päris normaalne, aga paraku starti minnes käitus Mia nagu kuutõbine, ei suutnud kontsentreeruda ja hõljus lihtsalt platsil ringi. Nii hullult pole ta veel mitte kusagil võistlusplatsil kartnud.
Kahe raja vahepeal üritasin  Miat tema letargiast välja tuua, kuid siiski otsustasin jooksust loouda ja ehk peale võistluse lõppu paar tunnelit proovida. Rada ma ka seetõttu ei õppinud.
Enne teise jooksu starti tundus Mia järsku üllatavalt kontaktne, läksime platsile ja tegime ära! Korra pidin küll koera laiaks astuma, sest ma polnud ju üldse mõelnud sellele, kuidas juhtida, kas kohtunik ka vea andis selle eest, ma ei tea, sest tulemusi pole veel kusagilt avastanud.
Kolmandal katsel õnnestu selle raja video üles laadida.
Hõreda konkurentsi tõttu platseerusime kahe jooksu kokkuvõttes kolmandaks ja teenisime karika ning toidukoti. Alustasime kohe Riias sotsialiseerumist peldikuga süües selle ukse taga koos ära kodust kaasa võetud võileivad :-)

No comments:

Post a Comment